Joomla! 3.3.6 is vrijgegeven

 

security releasejoomla-3xHet Joomla! Project Team kondigde op woensdag 1 oktober de beschikbaarheid van Joomla! 3.3.6 aan. Dit is een onderhoudsversie die de problemen oplost die gister optraden bij de update naar 3.3.5.
Er waren problemen ontstaan updatecomponent voor het wachtwoord resetproces. Verder voegt het een terugvalmechanisme in voor het updatecomponent.
Deze versie bevat nog wel de beveiligingsoplossingen die al werden aangeboden in 3.3.5.
Er is ook een 3.2.7 beschikbaar voor gebruikers die nog steeds werken met Joomla! 3.2.

Als je nu nog werkt met een Joomla!-versie die draait op PHP 5.3.10 of later, dan raden we je aan om direct te updaten naar 3.3.6. Dat kan via het één-klik-systeem of middels de updatepakketten die op onze downloadpagina z.s.m. beschikbaar komen.
Let op dat als je direct update naar 3.3.6 via het updatecomponent in de back-end van je site, dat je dan wel moet werken met 3.2.2 of later. Dat komt omdat de minimale support op PHP wordt gecontroleerd bij de update. Dat gebeurt niet bij de oudere versies. Oudere versie van Joomla! zullen een bericht geven dat 3.2.7 beschikbaar is en pas als die gereed is verschijnt het bericht dat 3.3.6 beschikbaar is.

Speciale Downloadinstructies

Vanwege het probleem met het updatecomponent kunnen gebruikers die werken met 3.2.6 of 3.3.5 niet updaten naar 3.3.6 middels het Joomla!-updatecomponent.
Deze gebruikers zullen hun Joomla!-installatie middels Extensiebeheer moeten updaten.
Instructies voor het updaten via Extensiebeheer zijn te vinden op de Joomla! Documentation Wiki.

Gebruikers die nog werken met 3.3.0 tot en met 3.3.4 en 3.2.5 of eerder kunnen wel met het Joomla! updatecomponent de update naar 3.3.6 uitvoeren.

Wat zit er in 3.3.6?

Onlangs is het systeem om Joomla!-problemen te beheren overgezet van Joomla!Code naar de  Joomla! Issue Tracker. Daarmee ontstond er een geconsolideerde lijst van gemelde Joomla!-problemen. Deze nieuwe lijst is te vinden op: Joomla! 3.3.5 Milestone
Deze bevat ook de lijst met de meeste problemen die in de tussentijd al zijn opgelost.

Tevens zijn er naar aanleiding van de problemen van gister de volgende twee aanpassingen doorgevoerd:

    [#4403] - Password reset werkt niet in Joomla 3.3.5
    [#4394] - Fout als tags worden toegevoegd via het toetsenbord

Opgeloste veiligheidsproblemen

Op de documentatiesite zijn bekende problemen met de 3.3.6-versie te bekijken op: Version 3.3.5 FAQ
Het doel van het Production Leadership Team is om met een vaste regelmaat nieuwe updates te leveren aan de Joomla community. Leer meer over Joomla! Ontwikkeling op het Joomla! Developer Network.

Verzenden naar FacebookVerzenden naar Google PlusVerzenden naar TwitterVerzenden naar LinkedIn