Joomla! 3.4.0 is vrijgegeven

joomla 3 4Het Joomla! Project en het Production Leadership Team kondigden op 24 februari 2015 met trots aan dat Joomla! 3.4.0 is vrijgegeven.

 

Wat zit er in 3.4?

De 3.4 versie introduceert enkele nieuwe mogelijkheden in het CMS, zoals een verbeterde techniek om modules via de voorkant te bewerken, het ontkoppelen van het weblinkscomponent, het integreren van composer, de nieuwe Google reCaptcha en veiligheidsverbeteringen door het implementeren van een Upload Shield dat onveilige uploads kan herkennen door het controleren van de bestandsnaam en de inhoud van het bestand.
Let op: Om technische redenen is de functionaliteit van Installeren via het web er nu (tijdelijk) uitgehaald. Er wordt aan gewerkt om dit er weer zo snel mogelijk in terug te krijgen. Als je in de tussentijd extensies nodig hebt, kun je die vinden op de Joomla Extensions Directory.

Met dank aan meer dan 130 vrijwilligers, die meer dan 700 hebben opgelost is hier dan nu dus versie 3.4 van het Joomla! CMS. Kijk voor alle details en wat er is opgelost op: https://github.com/joomla/joomla-cms/issues?q=milestone%3A%22Joomla%21+3.4.0%22+is%3Aclosed
Een overzicht van bekende problemen in Joomla! 3.4 is te vinden op de documentatie-site Versie 3.4.0 FAQ

 

Al direct updaten naar Joomla! 3.4.0?

Sinds Joomla! 3.4.0 is vrijgegeven hebben al veel websitebeheerders hun website geupdate naar deze nieuwste versie. Het is bij velen zonder problemen afgerond. Maar er zijn  inmiddels ook op ons forum al enkele berichten geplaatst door forumleden die met name met de lay-out van de website problemen ondervinden. Het lijkt erop dat de update ervoor zorgt dat functionaliteiten van modules en templates niet altijd goed blijven werken.

Wij raden iedereen die nog moet gaan updaten dan ook met klem aan om eerst een volledige back-up van de site te maken, voordat je begint met de update.

 

Wat is de status van Joomla! CMS 2.5?

Op 31 december 2014 is er een einde gekomen aan de officiële ondersteuning op Joomla! 2.5 Dat betekend dat er dus ook geen updates voor Joomla! 2.5 beschikbaar worden gesteld.
Dat betekend dus dat er geen veiligheidsupdates en reparaties meer worden gemaakt en aangeboden door het Joomla! Project voor Joomla! 2.5
Het is dus erg belangrijk dat websites die nu nog op Joomla! 2.5 draaien worden geupdate naar Joomla! 3.x.

 

Geschreven door Wouter op 25 februari 2015.

Verzenden naar FacebookVerzenden naar Google PlusVerzenden naar TwitterVerzenden naar LinkedIn